10 dagen
Dagelijks
8 personen
English, Russisch
Proef het echte Georgië met een culinaire rondreis langs drie verschillende regio’s! Je bezoekt de mooiste plekjes van Kacheti, de Kaukasus en Tbilisi en maakt kennis met lokale gerechten, drankjes en natuurlijk de wereldberoemde Georgische wijn. Je verblijft in charmante, sfeervolle hotels.
De Georgische keuken biedt daarnaast een enorme verscheidenheid aan gerechten, die gekenmerkt worden door het gebruik van diverse smakelijke kruiden en specerijen. Zo heeft elke historische provincie van Georgië zijn eigen specifieke culinaire traditie, zoals Megrelian, Kakhetian en Imeretian keukens. En terwijl vlees een belangrijke rol inneemt binnen de Georgische keuken, wordt ook de nodige aandacht besteed aan de lokaal geproduceerde groenten en fruit.
Niets vertelt u meer over de geest en de cultuur van een land dan zijn inheemse eten en wijn. Laat het eten en de wijn van Georgië nu bekend staan als een van de beste ter wereld! Zo heeft Georgië de oudste ononderbroken traditie van wijn brouwen in de wereld. Een traditie die zelfs 8.000 jaar teruggaat en waar men nu nog de vruchten van plukt. Georgië verbouwd namelijk ongeveer 800 inheemse druivensoorten. Daarnaast maakt de perfecte geografische ligging van het land het mogelijk om vele diverse druivensoorten te verbouwen.
Gastronomische Tour Georgië
Deze unieke keuken kenmerkt zich door zijn gebruik van eerlijke ecologische producten en heeft vele traditionele gerechten van een hoogstaand niveau. Bezoekers van Georgië blijven zich verwonderen over de enorme diversiteit van de Georgische keuken en genieten van zijn zoete, levendige en scherpe smaak. De rijke Georgische geschiedenis, de locatie en bodemtype dragen hier allemaal aan bij.
Bij aankomst op het vliegveld van Tbilisi wacht de chauffeur van Touringo je op om je naar je hotel te brengen.
Onderweg geniet je vast van de eerste indrukken van je gastland voor de komende tien dagen.
Afhankelijk van je reistijd kun je deze dag ook gebruiken om Tbilisi op eigen gelegenheid te ontdekken.
We beginnen de 2e dag van je culinaire rondreis door Georgië met een kennismaking met de verschillende lokale en regionale gerechten die in Georgië veel gegeten worden.
Samen met een professionele kok ga je verschillende maaltijden en snacks bereiden. Onder andere khachapuri (kaasbrood), sacivi (kalkoen met walnotensaus) en aubergines met noten staan op het programma.
Ook ga je de verschillende gerechten proeven, ondersteund door verschillende Georgische wijnen.
Na een flinke maaltijd maak je een tour door Tbilisi waarbij we je alle highlights van de hoofdstad zullen laten zien.
Uiteraard ontbreekt de prachtige oude binnenstad niet. Ook de beroemde zwalbaden en de prachtige Narikala; oude stadsmuur kun je vandaag van je bucketlist halen.
Je derde dag begin je met een goed ontbijt in het hotel waarna we hoofdstad Tbilisi verlaten om richting het oosten te gaan.
De bestemming van vandaag is de vruchtbare en bekende wijnregio Kachetië. Onderweg maak je een stop bij het kloostercomplex van H. George in Bodbe waar de resten van de christelijke heilige Nino begraven zijn.
Je sluit de dag af in de stad van de liefde: Sighnaghi dat op een van de bergtoppen van de Alazani vallei ligt. Deze historische stad wordt ommuurd door een prachtige stadswal met 28 torens waar je je bijna in een openlucht museum waant.
Na overnachting vervolgen we onze culinaire reis door Georgië naar de wijnhoofdstad van het land: Napareuli. Dit is waar de bekende Kindzmarauli wijnen vandaan komen.
Na een smakelijke lunch waar je geniet van lokale gerechten, wijnen en een prachtig uitzicht over het meer van Lopota en de omringende Alashani vallei heb je de rest van de middag vrij om te genieten van de prachtige omgeving.
Bijvoorbeeld door te gaan fietsen, vissen, zeilen, relaxen, nog meer wijntjes proeven of een mooie wandeling langs het meer te maken.
In de avond wordt je verwend met lekkere lokale gerechten tijdens het diner. We zullen je verschillende Georgische maaltijden voorzetten waaronder khasmala (gerookt rundvlees), chakapuli (kalfs of lamsvlees met tkemaly), gevakken dedas puri (broord) en mtsvadi (lamsvlees van de barbeque).
Deze maaltijden worden ondersteund door verschillende kvevri wijnen; lokale en regionale wijnen.
Ook vandaag staat er weer een culinaire specialiteit van Georgië op het programma! Na het ontbijt reis je namelijk naar Tsinandali; hét centrum van de wijnindustrie!
Hier bezoek je een beroemde en oude wijnmakerij uit 1886 waar meer dan 16.000 flessen te vinden zijn.
Uiteraard doe je een kleine proeverij met 4 soorten wijn om te proeven wat er zoals gemaakt wordt.
In Kakheti Akhmeta; een stukje verderop, ga je verschillende lokale kazen proeven en bekijken hoe het productieproces eruit ziet.
's Avonds rij je terug naar Tbilisi.
Op je 6e dag trek je enorme bergketens van de Kaukasus in. Je eerste stop is een van de mooiste kerken van Georgië; de Gergeti Drieëenheidskerk. De kerk ligt op een hoogte van 2170 meter wat zorgt voor een geweldig uitzicht.
In een wandeling van ruim 2 uur loop je richting de voet van de berg; onderweg wordt je beloond met geweldige uitzichten over de vallei en de omgeving.
In de middag heb je de vrijheid om een excursie in de omgeving te maken. Bijvoorbeeld naar de indrukwekkende Dariali kloof of ga richting de grens met Rusland waar je onderweg prachtige vergezichten kunt spotten.
Ook een bezoek aan het dorp Sno is een goede optie. Hier kun je verschillende mooie hikes door de Georgische natuur maken.
Vanavond overnacht je in een guesthouse bij een lokale familie. In de avond geniet je met de locals aan tafel van vele lokale gerechten zoals bijvoorbeeld Khinkali; dumplings met gehakt en lamsvlees!
Na een nacht in de bergen vervolg je vandaag je culinaire reis door Georgië. Vandaag staat onder andere Gori op het programma. Dit is de stad waar de bekende Sovjetleider Stalin geboren is. Je brengt een bezoek aan het Stalin Museum en kunt op de foto met een beeld van de bekende leider.
De vervolgt na je bezoek aan Gori je reis en reist af naar Kutaisi waar je in de avond aankomt.
De bestemming van de dag is Kutaisi; het is de tweede stad van Georgië, en is ruim 3000 jaar oud. Vandaag bezoek je de belangstijkste bezienswaardigheden waaronder de beroemde Bagrati kerk uit de 11e eeuw en de Gelati kerk dat een van de oudste christelijke universiteiten van Europa is, sinds de 12e eeuw.
De rest van de dag breng je door in de Samegrelo regio dat bekend staat om haar bijzondere streekgerechten. Vandaag staat een bezoek aan een aantal locals op het programma waar je bij de Georgiërs thuis leert over de verschillende specerijen en sauzen die worden gebruikt bij het bereiden van de ,vaak wat pittige, gerechten.
Uiteraard ga je ook proeven! Bijvoorbeeld de bekende Sulguni (Georgische kaas), Elarji (een maisproduct met kaas) en verschillende andere lokale lekkernijen.
Helaas komt het eind van de culinaire reis door Georgië al weer in beeld. Gelukkig mag je nog een volle dag genieten van al het lekkers dat in je gastland te eten is!
Vandaag reis je terug naar Tbilisi wat je door Imeretië brengt. Deze streek heeft ook eigen gerechten waarvan je tijdens de lunch van gaat proeven en genieten. Je zult gerechten op basis van walnoten, kaas en spinazi proeven.
Uiteraard zijn ze in dit deel van Georgië ook meesters in het bereiden van goede wijnen en zullen verschillende op tafel te vinden zijn.
Na de lunch vervolg je de reis richting Tbilisi waar je de rest van de dag een vrij programma hebt.
Het is tijd om afscheid te nemen van Georgië. Afhankelijk van de reistijd heb je de rest van de dag vrij om te besteden in Tbilisi.
De chauffeur van Touringo haalt je bijtijds op bij je hotel om je richting het vliegveld te brengen zodat je kunt inchecken voor je vlucht.
Een verrassende culinaire ervaring